www.autoenergy.gr

Γιατί να πληρώνεις για ρεύμα όταν μπορείς να το αυτοπαράγεις?


Ζητήστε μας τιμή για το φωτοβολταϊκό σύστημα που θα μηδενίσει το ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειάς σας μέσω του προγράμματος net-metering/ενεργειακού συμψηφισμού.

 

 

 

Απευθείας Σύνδεση στο εσωτερικό οικιακό δίκτυο της ηλεκτρικής ενέργειας με τις μικρές/ οικιακές ανεμογεννήτριές μας

Τα συστήματά μας εντάσσονται στις επιλέξιμες δαπάνες των προγραμμάτων επιδότησης της ΕΕ και μάλιστα εξασφαλίζουν καλύτερο βαθμό στα προγράμματα

Ποιότητα - Ασφάλεια - Περιβάλλον

Περιβάλλον

1.Σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο, σε όλα τα συστήματα παραγωγής ενέργειας με χρήση ΑΠΕ θα πρέπει να έχει χορηγηθεί άδεια από τις αρμόδιες περιφερειακές περιβαλλοντικές αρχές. Επίσης υπάρχουν περιορισμοί που τίθενται από την Πολεοδομία (Σύνδεσμος: Νομοθεσία / Άδειες).

Για συστήματα μικρής όχλησης  (Φ/Β σταθμοί με ισχύ <1 MW) χορηγείται Aπαλλαγή από Έγκριση Περιβαλλοντικών όρων, μία σχετικά απλή και γρήγορη διαδικασία.

Για αυτόνομα συστήματα είτε συστήματα εξοικονόμησης χωρίς πώληση ηλ.εν. στο Δίκτυο, δεν απαιτείται κάποια περιβαλλοντική αδειοδότηση.

 
Mε 15 έτη εμπειρίας στην Περιβαλλοντική Αδειοδότηση σταθμών ΑΠΕ, μπορούμε να καταθέσουμε τα απαραίτητα σχέδια και μελέτες ώστε να αποκτήσετε  οποιαδήποτε περιβαλλοντική άδεια ενδεχομένως απαιτείται. 

Για τις εργασίες κατασκευής ενός Φ/Β σταθμού επί εδάφους και για τη θεμελίωση και ανέγερση των α/γ μας λόγω μικρού μεγέθους απαιτείται μία απλή Έγκριση Εργασιών μικρής κλίμακας από την πολεοδομική υπηρεσία, αρκεί να τηρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας .

Για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμών επί κτιρίων δεν απαιτείται καμία Πολεοδομική Έγκριση ή Περιβαλλοντική Αδειοδότηση


Λάβετε υπόψη σας ότι η οικοδομική άδεια της υφιστάμενης κατοικίας / εργοστασίου / κτιρίου όπου θέλετε να εγκαταστήσετε το σύστημα ΑΠΕ, είναι δική σας ευθύνη.

factory2. Περιβαλλοντικά δεδομένα:
Η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στην ηπειρωτική Ελλάδα παράγεται σε μεγάλο βαθμό από θερμικούς σταθμούς με χρήση λιγνίτη. Για παράδειγμα, η Δ.Ε.Η. Α.Ε. στον θερμικό σταθμό "Αγ. Δημήτριος", ο οποίος χρησιμοποιείται ως μονάδα φορτίου βάσης, εκπέμπει μέσο όρο 1,35 κιλά CO2 ανά παραγόμενη kWh. Επομένως, μια μικρή ανεμογεννήτρια ισχύος 3,5 kW που παράγει κατά  8.000 kwh / έτος, γλιτώνει το περιβάλλον από μια συνολική ποσότητα 10.800 κιλών CO2 κάθε χρόνο.
Τα νησιά του Αιγαίου είναι κυρίως ανεξάρτητα από το ηλεκτρικό σύστημα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένα από υγρά καύσιμα (πετρέλαιο, ντίζελ, βενζίνη) για να λειτουργήσουν τους μικρούς θερμικούς σταθμούς τους. Αυτό παρουσιάζει πολλούς κινδύνους (εκτός από το μεγάλο κόστος για την αγορά και τη μεταφορά των υγρών καυσίμων), και ιδίως τον κίνδυνο της διαρροής στη θάλασσα από το σταθμό ή το μεταφορικό πλοίο, καθώς και τον κίνδυνο της εξάντλησης των υγρών καυσίμων, όταν κατά μια μακρά περίοδο κακοκαιρίας δεν είναι δυνατός ο ανεφοδιασμός του Σταθμού. Φυσικά, όλα τα αέρια-στερεά-υγρά ορυκτά καύσιμα κατά την καύση τους παράγουν αέρια που ενισχύουν το φαινομένο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη ,όπως CO2 και NOx.

Ποιότητα

Κάθε νέο υλικό, μηχάνημα, συσκευή και εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση σας θα συμμορφώνεται με τα ισχύοντα πρότυπα και κανονισμούς της Ε.Ε. και τα αντίστοιχα Ελληνικά (συμπεριλαμβανομένων και των προδιαγραφών της Δ.Ε.Η. Α.Ε. για σύνδεση με το δίκτυο). Το ίδιο ισχύει και για κάθε οικοδομική εργασία.
Οι μετρήσεις και οι δοκιμές εκτελούνται με εξοπλισμό και συσκευές υψηλής ποιότητας.

Ασφάλεια

Ασφάλεια & υγεία των Ανθρώπων

Πιστεύουμε ότι η “ασφάλεια έρχεται πάντα πρώτη".
Αναλαμβάνουμε απολύτως την ευθύνη για την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού μας κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και υπερηφανευόμαστε ότι όλες οι προφυλάξεις (ανεξαρτήτως κόστους) που απαιτούνται για την Υγεία και την Ασφάλεια του χρήστη και της Περιουσίας του θα καλυφθούν από εμάς. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης παραδίδεται εγχειρίδιο με οδηγίες χρήσεις στους πελάτες ώστε να αποφύγουν κάθε κίνδυνο ασφαλείας.
Λάβετε υπόψη σας ότι το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί και θα σκοτώσει ακόμα και στη Χαμηλή Τάση εάν ένα μη εξουσιοδοτημένο ή/και άπειρο άτομο προσπαθήσει να επέμβει στην εγκατάσταση. Βέβαια  και σε αυτά τα συστήματα,χειρισμοί από αρχάριους προκαλούν βραχυκυκλώματα που καταλήγουν σε σοβαρές βλάβες στον εξοπλισμό.Τέλος σας θυμίζουμε ότι τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα μέσα στο 2009, έγιναν από πτώση, και πολύ συχνά από πτώση από τα 6μέτρα.


Ασφάλεια Περιουσίας

Τα συστήματα που εγκαθιστούμε σε συνδυασμό με συστοιχίες μπαταριών μπορούν εύκολα να τροφοδοτήσουν φωτισμό έκτακτης ανάγκης ή άλλα συστήματα ασφαλείας όπως συναγερμούς, κάμερες κλπ., δημιουργώντας για εσάς ένα πλήρες Σύστημα Αδιάλειπτης Ισχύος (UPS).

Θόρυβος: Οι α/γ μας στη μέγιστη ταχύτητα περιστροφής (σε άνεμο ταχύτητας 13μ/δευτ=47 km/h )παράγουν θόρυβο έντασης 42 dbA σε απόσταση 10 μ από την πτερωτή, λιγότερο  και από το θόρυβο του ίδιου ανέμου σε κτίρια ή δέντρα. Δείτε το αποτέλεσμα των μετρήσεων θορύβου